GÁRDONYKÁPOLNÁSNYÉKNADAPPÁKOZDSUKORÓVELENCE
EFOP-1.5.2-16-2017-00017

Egészségtudatosság-fejlesztés

Rendszeresen látogatjuk a térség iskoláit, óvodáit sportra épített programokkal. Gyermek gerinctorna, szárazföldi szörf és sárkányhajó, relaxáció, méta csoportos foglalkozások keretében: számos eszközzel igyekszünk újszerű módon felhívni a figyelmet a sportra és az egészséges életmódra.

Egészségtudatosság fejlesztés - 2018. június 12. Gárdony

Szörf a suli udvarán. Az agárdi Chernel István általános iskola alsósainak egész éven át tartó egészség- és környezettudatossági projektzáróján jártunk. A gyerekek kipróbálhatták a szörf szimulátort, játszhattak instabil eszközökön, beszélgettek az egészséges táplálkozásról és újrahasznosított ékszereket, tárgyakat készítettek.

Bővebben...

Egészségtudatosság fejlesztés - 2018. május 25. Dinnyés

Elázott túrázók. A gárdonyi iskola felső tagozatos diákjai Dinnyésre kirándultak, ahol egy több állomásos feladatsor várt rájuk. Az egyik állomáson az érzékszervek kikapcsolását, a testérzékelést, társsal való együttműködést próbálhatták ki a gyerekek. Sajnos az eső félbeszakította a programot, de a túra így még inkább kihívás elé állította a kerékpárral érkező diákokat.

Bővebben...

Egészségtudatosság fejlesztés - 2018. április 25. Gárdony

Gyerekek és az egyensúly. A Chernel iskola negyedikes diákjai megismerkedhettek az instabil eszközökkel, melyek a mai edzéskoncepciókban fontos helyet kapnak. A gyermekek számára a fejlesztő hatás mellett vidám kikapcsolódást is nyújtanak ezek az eszközök, miközben észrevétlenül fejlődik a testtudat, az egyensúly, a koordináció és az izomerő is.

Bővebben...

Egészségtudatosság fejlesztés - 2018. április 24. Gárdony

Gerincvédelem a suliban. A mindennapi tevékenységek során a helyes testtartás rendkívül fontos gerincünk szempontjából. A gárdonyi gyermekek egy mesébe szőtt történet alapján tornázhatták át egy napjukat, megismerve ezzel, hogy milyen sokat tehetnek gerincükért például egyszerű nyújtózkodással is.

Bővebben...

Egészségtudatosság fejlesztés - 2018. április 16. Gárdony

Mesés gerinctorna a suliban. A helyes testtartás kialakítása és megtartása már a gyerekeknél is rendkívül fontos. Az iskolába kerüléssel megnő az üléssel töltött idő, mely nem tesz jót a gerincnek. Mint motiváló tényezőt, a mesét hívtuk segítségül a tornához, így a kevésbé kedvelt gyakorlatokat is örömmel végezték a gyerekek.

Bővebben...

Egészségtudatosság fejlesztés - 2018. március 19. Sukoró

Szörfözés a suli aulában? Miért is ne! Kisgyermekek egészségtudatosságának fejlesztése céljából a Székesfehérvári Felsővárosi Általános Iskola Sukorói Tagiskolájában az 1-4. osztályos alsós diákoknak egészségmegőrző tematikus hét keretében került megrendezésre első programunk.

Bővebben...