GÁRDONYKÁPOLNÁSNYÉKNADAPPÁKOZDSUKORÓVELENCE
EFOP-1.5.2-16-2017-00017

SZERKESZTŐI LEVÉL

A Vektor Közösségi Pont csapata a Velencei-tó körüli közösségi, ifjúsági, civil, kulturális, oktatási és más, az embereket támogató célok elősegítésére jött létre. Az indító szikrát egy pályázati projekt jelenti, ugyanakkor hosszú távra tervezünk. Szeretnénk a tó körül élők egy irányba húzását elősegíteni. Legyenek közös célok, a hasonló ötletek találkozzanak, az ugyanazt akarók működjenek együtt hálózatokban!

Bakos István
szakmai vezető

ESEMÉNYNAPTÁR

JEvents - Calendar Module

2024 Július
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
 

JEvents - Latest Events Module

Nincsenek események
 

RÓLUNK

A csapatunkat elindító pályázati projekt 2018 és 2020 tavasza között számos területen kezdeményez. Központi gondolata az emberek személyes támogatása a térség intenzív átalakulása közben. Célja minél nagyobb számban aktivizálni a már itt lakókat és az újonnan érkezőket is. Munkaerő Mozaik programja egyénre szabott segítséget (tesztek, mentorálás, közvetítés, képzés) nyújt fiataloknak, gyermekes hölgyeknek, leszakadóknak. Ifjúsági programja fiatalok ötleteit karolja fel, emellett az ő szemükkel – és a közösségi média eszközeivel – fedezi fel újra a térséget. Egészséget és sportot népszerűsítő számos programja a témától távol állókat is arra bátorítja, hogy mozogjanak, figyeljenek oda életmódjukra. A térség önkénteseit összekapcsolja az őket fogadó támogatandó programokkal. Mindemellett az öt településen csaknem hatvan rendezvényt és több száz iskolai, óvodai, egyéb intézményi foglalkozást tart a fenti témákban.

Mindezekkel lehetőséget, szikrát igyekszik adni egy-egy csoportnak, kezdeményezésnek. Eredménye az lesz, ha közel két év múlva tucatnyi új, az embereket segítő program, szolgáltatás jelenik meg a térségben.

MUNKAERŐ MOZAIK

A Velencei-tó térségében sok az aktív korú, de a munkaerőpiachoz nem vagy nem kielégítően kapcsolódó lakos. Az ő elhelyezkedésüket, boldogulásukat kívánjuk segíteni képességteszttel, egyéni fejlesztési tervvel, tréningekkel és tanácsadással. Reményeink szerint a programban való részvétel motivációt, kezdőlökést nyújt a résztvevők számára az elhelyezkedéshez, az életben való továbblépéshez.

EGÉSZSÉG

Általános céljaink közé tartozik a térség lakosságának egészségmegőrzése és -fejlesztése. Napjainkban egyre többen szentelnek nagyobb figyelmet az egészségnek, a testi-lelki jólétnek, a megelőzésnek és az egészséges életmódnak, de még mindig nem elegen – ezen kívánunk változtatni programok és kampányok segítségével.

 

SPORT

Szeretnénk a mozgás örömét minél több emberrel megosztani, valamint megmutatni a sport közösségformáló, egészségmegőrző és -fejlesztő erejét. Célunk, hogy találja meg mindenki a magához illő sportot, és legyen a sport a családok és közösségek építője!

FIATALOK

Kiemelt figyelmet fordítunk a fiatalok közösségépítésére, valamint a Velencei-tó körüli települések közösségi életében való részvételére. Programjainkkal ösztönözni kívánjuk őket arra, hogy mélységében megismerjék lakóhelyüket és ötleteikkel szerepet vállaljanak településük jövőjének alakításában is.

 

ÖNKÉNTESSÉG

Munkánk során figyelmet szentelünk az önkéntesség népszerűsítésének. Élő helyi társadalom nem létezik az egymásnak nyújtott mindennapi segítség nélkül. Egy önkéntes programban való részvétel a mindennapi munka, tanulás mellett változatosságot, sikerélményt és közösségi élményt is nyújt. Több formában népszerűsítjük a másokért és magunk fejlődéséért is végzett önkéntes munkát.